ACTIEGROEP OVERHANDIGT PETITIE “LAAT DE ROOVERT MET RUST” AAN GEDEPUTEERDE

apr 18 2016

Maandag 18 april nam de gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, Johan van den Hout, (zie foto) de petitie Laat de Roovert met rust in ontvangst. De overhandiging was rond 17.00 uur bij de Roovertsche Ley in Goirle. De petitie is gestart om te voorkomen dat het zandpad door het natuurgebied de Roovert wordt verhard en is al door ruim 1100 mensen ondertekend. Van den Hout sprak zich duidelijk uit tegen de verharding van de Roovert. Hij noemde de verharding ‘gekkenwerk’ en hij zei de mogelijkheden te gaan bestuderen om het plan van de gemeente Hilvarenbeek tegen te houden.

Omstreden

Ondanks de vele protesten van natuur- en milieuorganisaties en heemkundigen, wil de gemeente Hilvarenbeek dit omstreden plan doorzetten. Daarom verzoekt de actiegroep Voorkom Verharding Roovert de provincie om de regie te nemen en dit plan een halt toe te roepen. De actiegroep wil de Roovert houden zoals die nu is: een monumentaal zandpad door een uniek gebied met een hoge cultuurhistorische waarde. Het plan tot verharden van de Roovert leidt volgens de actiegroep tot onherstelbare schade aan het natuurgebied. Om het zandpad te kunnen verharden, heeft de gemeente van de provincie een verklaring van geen bedenkingen nodig. Johan van den Hout heeft in zijn portefeuille Natuur Water en Milieu.

Initiatiefnemers van de petitie zijn Brabants Landschap, deeleigenaar van het landgoed, de Brabantse Milieufederatie, de stichting Dorpsbehoud Hilvarenbeek, de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek, politieke partij HOI Werkt en een aantal verontruste inwoners.

De petitie is te vinden op www.petities.nl, zoekfunctie Roovert.