AVOND OVER ROOVERTSEDIJK DRUK BEZOCHT

apr 17 2016

​Op vrijdagavond 1 april organiseerde de actiegroep ‘Voorkom verharding van de Roovert’ in de Gouden Carolus een bijeenkomst over de Roovert. De opkomst was hoog. Opvallend was dat de tegenstanders ruimschoots in de meerderheid waren bij de bezoekers en de sprekers. Alleen Pim van Beurden, eigenaar van Grand Café de Zwaan, hield namens de Hilvarenbeekse horeca een pleidooi vóór verharding van de Roovertsedijk.

Tijdens deze avond gaven enkele sprekers hun visie over de verharding vanuit verschillende invalshoeken. Als eerste vertelde Jan Scheirs van de Stichting Dorpsbehoud over de cultuurhistorische waarde van de Roovert. Vervolgens liet verkeerskundige Ruud de Bruin zien wat de gevolgen van de verharding zijn voor het verkeer in het centrum van Hilvarenbeek. Als derde spreker kwam Pim van Beurden aan het woord namens de Hilvarenbeekse horeca. Hij noemde een aantal voordelen van de verharding voor de lokale economie. Daarna vertelde Hans Schep van Brabants landschap over de natuurwaarden in het gebied. Tot slot lichtte jurist Dirk Berendsen toe hoe de procedure voor de verharding verloopt en hoe iemand bezwaar kan maken. De presentatie was in handen van Michiel van der Sanden.

Hieronder een foto-impressie van de avond.

Petitie

Intussen is de werkgroep Voorkom verharding Roovert online een petitie gestart via deroovertnietverhard.petities.nl. De petitie werd in een aantal dagen meer dan 1090 keer getekend.