EEN HONDENUITLAATPLAATS ALS ONTMOETINGSPLEK VOOR MENS EN DIER

mei 5 2023

“Hoe fijn zou het zijn als er in onze gemeente een plek zou zijn waar honden vrij kunnen rennen en spelen. Nu rij ik dikwijls met mijn hond naar een andere gemeente. Eigenlijk vreemd dat onze gemeente zo’n plek niet heeft.” Van verschillende inwoners kreeg HOI Werkt dit soort signalen. Daarom deden HOI Werkt en het CDA de oproep aan het college samen met betrokken inwoners hondenuitlaatplaatsen aan te wijzen. Een hondenuitlaatplaats heeft verschillende voordelen:

  • Hondenlosloopplekken bieden een omgeving waar honden vrij en veilig los kunnen lopen en spelen zonder andere mensen en dieren te storen.
  • Een hondenlosloopplaats is goed voor het welzijn van honden. Als ze de mogelijkheid hebben om te spelen en rennen blijven ze fit en gezond. Ook krijgen honden minder snel gedragsproblemen als ze hun energie kwijt kunnen.
  • Een hondenlosloopplaats stimuleert dat hondenbezitters elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen praten terwijl hun honden samen spelen. Het gebruik is gratis. Wel geldt er een opruimplicht.