HOI WERKT KIEST VOOR BETAALBARE WONINGEN OP TERREIN HISPOHAL

mrt 24 2020

De oude Hispohal

Op 5 maart hakte de gemeenteraad de knoop door. Er komt geen supermarkt op de locatie van de oude Hispohal. Het college gaat nu aan de slag om andere plannen uit te werken. Mogelijkheden die overblijven zijn: grondgebonden woningen, appartementen, een combinatie van een gezondheidscentrum met woningen.

Is een medisch centrum haalbaar?

Huisartsen in Hilvarenbeek hebben het idee om samen te gaan werken op één locatie. Of dit mogelijk is op de locatie Hispohal is nog de vraag. Voor de zomer moet dit duidelijk zijn. Dan is het belangrijk dat we weten wat een medisch centrum betekent voor het verkeer in de omgeving, de parkeerdruk en de financiële haalbaarheid. Het college gaat dit nu samen met de huisartsen onderzoeken.

Hilvarenbeek schreeuwt om betaalbare woningen

In Hilvarenbeek zijn te weinig betaalbare woningen voor starters en senioren. Daarom wil HOI Werkt dat we vooral woningen bouwen waar behoefte aan is. De locatie bij de Hispohal is geschikt voor senioren omdat die dicht bij het centrum ligt en bij de voorzieningen. Oudere inwoners kunnen dan verhuizen van grotere eengezinshuizen naar kleinere woningen voor senioren. En zo komen er weer woningen vrij voor doorstromers met gezinnen. Dat maakt dat de wijk leefbaar blijft.

Groen in de wijk

De buurt rondom de Hispohal is nu een mooie groene wijk met veel bomen. Misschien is het nodig om bomen te kappen om het bouwoppervlakte groter te maken. Dan is de opbrengst groter. HOI Werkt gaat daarmee akkoord als in het nieuwe plan minimaal dezelfde kwaliteit groen terugkomt. Ook stellen wij als voorwaarde dat de molen aan de Doelenstraat kan blijven draaien en dat de nieuwbouw past in de omgeving van de buurt. Dus appartementen prima, maar geen torenhoge massale bouwwerken.

Omwonenden praten mee

De ontwikkeling van het terrein Hispohal verloopt volgens de nieuwe manier van werken van de gemeenteraad. Dat betekent dat iedereen die belang heeft kan meepraten en meedenken. Het is vervolgens aan de gemeenteraad om alle belangen te wegen en een besluit te nemen. HOI Werkt vindt het mooi om te zien dat de omwonenden zo betrokken zijn en met goede ideeën komen.

HOI Werkt, partij voor eerlijke politiek

Reacties? Stuur ze naar info@hoiwerkt.nl