HOI Werkt met CDA in gesprek over invulling vacature wethouder

jun 26 2024

Na het vertrek van Esther Langens is er een vacature ontstaan voor een wethouder in Hilvarenbeek. HOI Werkt heeft bij het CDA en de VVD de vraag neergelegd of zij voor zichzelf een rol zien bij het invullen van de functie. Het CDA heeft na een verkennend gesprek met HOI Werkt laten weten dat zij graag betrokken willen worden bij de procedure.

Het CDA wil graag een Beekse kandidaat die ervaring heeft in het politieke werkveld en een korte inwerktijd nodig heeft. Ook HOI Werkt vindt het belangrijk dat de vacature snel wordt ingevuld. “Het uitgangspunt voor HOI Werkt is altijd geweest dat een wethouder de kwaliteiten moet hebben om een gemeente te besturen. Partijkleur is hieraan ondergeschikt,” laat fractievoorzitter Ko Hamelink weten. “Wie het CDA als kandidaat-wethouder wil voordragen, is nog niet bekend. Daarover gaan wij graag in gesprek. Ook wil het CDA het collegeakkoord op onderdelen bijstellen als ze een wethouder gaan leveren. Wij vinden het belangrijk dat het college snel op volle sterke is, omdat we verder willen met de ambities uit het samenlevingsakkoord.”

De VVD liet afgelopen weekend weten geen wethouderskandidaat voor te dragen en niet mee te zullen doen aan het selectieproces voor een nieuwe wethouder. Ko Hamelink laat weten dat hij het besluit van de VVD respecteert. “Al vind ik het wel jammer dat we met de VVD het gesprek over de inhoud niet hebben kunnen voeren.”