hoi werkt wint overtuigend de verkiezingen

apr 10 2022

Op 16 maart haalde HOI Werkt met de verkiezingen een geweldig resultaat: 9 van de 17 zetels. Maar liefst 51,5% van de Beekse kiezers koos voor HOI Werkt. Een toename van 12,4% ten opzichte van 2018. De feestvreugde was woensdagavond dan ook groot. We bedanken alle kiezers die op HOI Werkt hebben gestemd voor het vertrouwen. Hilvarenbeek kiest duidelijk voor een partij die wil samenwerken. En daar zetten we vol op in de komende vier jaar. We gaan aan de slag!

EEN UNIEKE VERKIEZINGSUITSLAG

De verkiezingsuitslag in Hilvarenbeek was dit jaar wel heel bijzonder. En leverde ook een unieke situatie op. Alle partijen die meededen aan de verkiezingen hebben winst gehaald. HOI Werkt en VVD kregen er elk twee zetels bij en het CDA hield weliswaar hetzelfde aantal zetels, maar haalde procentueel meer stemmen dan in 2018. Wij feliciteren VVD en CDA dan ook van harte met hun resultaat en zien uit naar de samenwerking de komende vier jaar.

EEN GROTE VERANTWOORDELIJKHEID

Met deze verkiezingsuitslag haalde HOI Werkt meer dan de helft van de stemmen. Dat brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Voor de verkiezingen deden we een belofte. Daar houden we ons aan. We zoeken de samenwerking op met de andere partijen. Want HOI Werkt wil verder met de positieve politiek waar we in 2010 mee zijn gestart. Een politiek die zoekt naar de overeenkomsten in plaats van de verschillen. Die niet wil polariseren maar participeren. En die in gesprek gaat met mensen die een andere mening hebben. We kunnen niet beloven dat we het altijd iedereen naar de zin gaan maken. We beloven wel dat-de stem van de samenleving doorklinkt in de besluiten die we nemen. Daarmee gaan we de komende vier jaar verder.

BLIJF ONS INFORMEREN

We hebben het afgelopen jaar enorm veel inwoners gesproken. We gingen deur aan deur om bij jullie op te halen wat er leeft. Zo is ons verkiezingsprogramma tot stand gekomen. We hoorden veel mensen zeggen: ik heb niets met politiek. Dan vroegen we wat ze vinden van hun straat of buurt, van de stoepen, de fietspaden of de plantsoenen, van de zorg of van de woningen die worden gebouwd. En dan komen de verhalen los. Want veel inwoners zijn echt betrokken bij onze gemeente en veel inwoners hebben goede idee├źn. Daarom blijven we met jullie contact zoeken, ook na de verkiezingen. Want samen weet je zoveel meer.