JONG HOI WERKT: “MET ELKAAR SAMENWERKEN SPREEKT ONS AAN”

feb 14 2018

Jongeren en politiek. Het is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Maar het lukt HOI Werkt elke keer weer jongeren te interesseren voor de politiek. We stellen de vier toekomstige jonge politici graag voor.

EEN NIEUW FRIS GELUID

Ko Hamelink is 22 jaar en studeert Nederlands recht in Tilburg. Ko is sinds 2016 als raadscommissielid actief voor HOI Werkt. “Ik heb voor HOI Werkt gekozen omdat deze partij een nieuw, fris geluid in de politiek is. HOI Werkt wil een raad die écht luistert en een raadsbrede coalitie die niet vastzit aan een dichtgetimmerd coalitieakkoord. Een andere manier van politiek, dat spreekt mij aan.” Ko staat te trappelen om als raadslid aan de slag te gaan. Het bestuur van HOI Werkt zag hoe Ko als commissielid het woord voerde en vindt dat hij een hoge plaats op de lijst verdient. Ko is nummer 6 en de eerste nieuwkomer op de lijst.

INVESTEREN IN SPORT EN CULTUUR

Iris de Brouwer is 21 en studeert social work aan Avans. “De speerpunten van HOI Werkt sluiten aan bij de dingen die ik belangrijk vind. Zoals betaalbare huizen voor jong en oud, de juiste zorg voor inwoners en investeren in sport, cultuur en verenigingen. Een duurzame gemeente is ook een van mijn speerpunten.”

DE OPENHEID VAN HOI WERKT

Cathlyn Haans is 19 en doet dezelfde hbo-opleiding als Iris. Allebei staan ze als kandidaat op de lijst voor HOI Werkt. Cathlyn vindt het punt over de zorg, waarbij staat dat vrijwilligers niet alles moeten doen belangrijk. “En ook de openheid van de partij spreekt mij erg aan,” zegt Cathlyn. “Het met elkaar en niet tegen elkaar is iets waar HOI voor staat.”

KANSEN VOOR IEDEREEN

De 17-jarige Jelle van den Corput komt uit de Haghorst, zit in 5 vwo en draait mee in de achterban van HOI Werkt. “Ik vind politiek leuk en interessant. Politiek zorgt ervoor dat de samenleving goed loopt en dat iedereen kansen krijgt.” Jelle is vast van plan zich over vier jaar kandidaat te stellen.

HET KAN OOK ANDERS

HOI Werkt praat niet óver jongeren maar mét jongeren. Want HOI Werkt vindt de mening van jongeren belangrijk. En wil ervoor zorgen dat jongeren in hun eigen gemeente kunnen blijven wonen.

HOI Werkt, partij voor eerlijke politiek

Reacties? Stuur ze naar info@hoiwerkt.nl