Jozef van der Maas

Raadslid

Waar hou jij je in het dagelijks leven mee bezig?

Ik ben gestopt met werken. Ik was ic- en ambulanceverpleegkundige, hoofd van het bureau grootschalige hulpverlening bij ongevallen en rampen en beleidsadviseur van de GGD. De laatste jaren was ik ZZP’er en deed ik kwaliteits- en veiligheidsaudits in de zorgsector. Ik ben raadslid, fiets veel – ik doe mee aan de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge -,  maak muziek en voed op dit moment een labradorpup op tot hulphond.

Wat is voor jou de mooiste plek in onze gemeente?

Zonder twijfel de Vrijthof. De trots van onze gemeente.

Wat wil je graag veranderen in onze gemeente?

Dat in het buitengebied rondom onze kernen buurtschapjes ontstaan op plaatsen waar nu stallen staan of al gesloopt zijn. Die kunnen woonruimte bieden aan woningzoekers, met een diversiteit aan bewoners, zorg voor elkaar en met kleinere bedrijvigheid.

Waar word je blij van?

Van omzien naar elkaar, muziek en theater, lekker een hapje eten in een van onze restaurants, borrelen met familie, vrienden en kennissen, de schitterende natuur in de buurt, fietsen met José, onze kleinkinderen.

Waarom HOI Werkt?

HOI Werkt stelt de mens en de omgeving waarin die woont centraal. Het gaat niet om meer-meer, maar dat we samen werken aan de kwaliteit van leven, nu en in de toekomst.