Myriam Wierx

Commissielid

Waar hou jij je in het dagelijks leven mee bezig?

Ik werk in het voortgezet onderwijs als onderwijsassistent. Op het Kempenhorst College kun je me altijd vinden in de bovenbouw bij de leerlingen van de basis- en kaderberoepsleerweg. Een fijne baan waarbij geen dag hetzelfde is. De tijd die over is vul ik met mantelzorgtaken. En met mijn grote hobby zingen. Ik zing mee in de derde Bikse Opera Confusio en bij Luciani waarmee we mooie vieringen in onze Beekse Petruskerk verzorgen.

Wat is voor jou de mooiste plek in onze gemeente?

Ik denk dat veel mensen daar ook zo over denken, maar als ik even uit Hilvarenbeek weg ben geweest, is het eerste wat ik doe de fiets pakken en over de Vrijthof fietsen. Dat geeft voor mij een gevoel van thuiskomen.

Wat wil je graag veranderen in onze gemeente?

De coronapandemie heeft veel teweeg gebracht bij ons allemaal. Ik zie dagelijks in het voortgezet onderwijs wat het met die leerlingen doet. Wat we nu meer dan anders missen binnen de zorg voor jeugd is elkaar vinden en inspireren. Of dat dit nu via sport, jeugdverenigingen, the Box, muziek, dans en toneel is. Muziek- en cultuuronderwijs moet weer een grote plaats krijgen voor de ontwikkeling van kinderen in onze gemeente.

Waar word je blij van?

Gewoon, wonen in dit prachtige dorp, met volop kansen voor iedereen. We moeten elkaar alleen nog zien te vinden.

Waarom HOI Werkt?

HOI Werkt is voor mij een partij voor iedereen, We zijn met velen, dus veel standpunten en inzichten. En dat maakt het zo interessant. We proberen alle onderwerpen goed te doorgronden en alle meningen mee te nemen.