WEET JIJ AL OP WIE JE GAAT STEMMEN?

mrt 13 2018

Het is bijna 21 maart, de dag waarop je mag gaan stemmen op de kandidaat en partij van jouw keuze. De politieke partijen doen alle moeite om de kiezer voor zich te winnen. Elke 4 jaar voltrekt zich dit proces, met telkens weer dezelfde kenmerken. Om in de gunst van de kiezer te komen zoeken de partijen de inwoners op. Je zou zomaar kunnen denken dat wat er opgehaald is, van invloed is op de plannen die uitgevoerd gaan worden.

WAT ZEG JE VOOR DE VERKIEZNGEN EN WAT DOE JE ERNA?

In 2014 riepen alle partijen vóór de verkiezingen: “Er is in de afgelopen jaren in de coalitie heel goed samengewerkt.” HOI Werkt wilde daarom na de verkiezingen nog intensiever samenwerken: we wilden toen al een raadsbrede coalitie. Vanaf de bekendmaking van de verkiezingsuitslag was echter meteen duidelijk dat enkele partijen dat helemaal niet zagen zitten. En dat een nieuwe coalitie zonder HOI Werkt al weken voor de verkiezingen was voorgekookt.

WAAR GING DE COALITIE 4 JAAR GELEDEN MEE AAN DE SLAG?

Met een nieuw programma ging de nieuwe coalitie aan de slag. Je zou dan verwachten dat de uitvoering een weerslag is van wat in de verkiezingsprogramma’s heeft gestaan. Dat bleek echter niet het geval. Als eerste draaide de coalitie van Gemeenschapslijst, VVD en CDA de muziekschool de nek om. En er kwam een plan op tafel voor de verharding van de Roovert. Deze onderwerpen stonden in geen enkel verkiezingsprogramma. Je vraagt je af of er buiten de verkiezingsprogramma’s dan toch verborgen agenda’s van een select groepje inwoners inzet van de verkiezingen zijn.

TEGEN DE VERKIEZINGEN LIJKEN DE VERSCHILLEN KLEINER DAN OOIT

De geluiden lijken eenduidig. De partijen lijken zeer na tot elkaar te komen. Elke partij belooft goed te luisteren naar de inwoners. Iedereen belooft weer te gaan samenwerken. Er lijkt overeenstemming over: bouwen naar behoefte, het belang van duurzaamheid, voorzieningen in de kleine kernen, een autovrije Hoge Zij en noodzaak van oplossingen voor het landbouwverkeer. Zelfs geluidschermen langs de provinciale weg N269 zijn ineens bespreekbaar. Dat klinkt meer dan sympathiek. En daarom zegt HOI Werkt: laten we dat dit keer ook maar eens echt gaan doen!

Ga daarom kiezen op 21 maart en kies voor EERLIJKE NIEUWE POLITIEK. Kies voor HOI Werkt.

HOI Werkt, partij voor eerlijke politiek Reacties? Stuur ze naar info@hoiwerkt.nl