WERK MEE AAN DE KLIMAATDOELEN VAN HILVARENBEEK

feb 1 2022

Op vrijdag 11 februari tussen 20.00 en 21.15 uur organiseert HOI Werkt een politiek café met als onderwerp de klimaatdoelen van Hilvarenbeek. Vanwege de coronarichtlijnen is het politiek café een live uitzending vanuit The Box. Iedereen is welkom bij dit interactief programma met inspirerende films, een quiz en discussie. Leon van Bijsterveldt uit Diessen verzorgt de presentatie.

MAAK KENNIS MET DE WOORDVOERDERS

Ko Hamelink (26) en Jelle van den Corput (21) beantwoorden deze avond al je klimaatvragen. Ko is de lijsttrekker van HOI Werkt en Jelle staat op nummer 3 van de lijst. Zij zijn actief in de werkgroep duurzaamheid van HOI Werkt. In deze werkgroep zitten deskundigen uit het werkveld van duurzame energie. Zij bedenken plannen om onze gemeente verder te verduurzamen.

KLIMAAT VRAAGT ACTIE

De klimaatcrisis is nu al merkbaar: overstromingen, natuurbranden, uitstervende plant- en diersoorten, droge zomers en winters zonder vrieskou. Dat vraagt om actie voor een schonere wereld. In het klimaatakkoord van Glasgow hebben we een vermindering van broeikasuitstoot afgesproken van 55 procent in 2030. HOI Werkt laat zien hoe Hilvarenbeek hieraan kan bijdragen. 

ZELF IDEEEN VOOR KLIMAATDOELEN

Op 11 februari laat HOI Werkt ook onze eigen inwoners aan het woord. Maak een filmpje van één minuut waarin je uitlegt wat jouw plan is om bij te dragen aan de klimaatdoelen. De mooiste inzendingen presenteren we op vrijdag 11 februari en belonen we met leuke klimaatprijzen. Niet toevallig is het op 11 februari ook warmetruiendag.

BEKIJK DE DOCUMENTAIRE BEFORE THE FLOOD

In deze inspirerende documentaire neemt acteur en VN-ambassadeur Leonardo DiCaprio je mee op een drie jaar durende reis over de wereld. Before the Flood laat een positief geluid horen. Ja, we moeten aan de bak met z’n allen. Wachten kan niet meer. Maar er zijn concrete acties die je kunt ondernemen om jouw rol in dit verhaal te spelen. Bekijk van tevoren deze documentaire en je verdient extra punten met de quiz.

HOE DOE JE MEE?

San de QR-code en meld je aan. Dan krijg een link om mee te doen.