Doe mee

Verder met vernieuwen

Heb je vragen, suggesties? Bel ons of stuur ons een bericht.

MEEDOEN

Wil je langskomen op onze bijeenkomsten en op de hoogte blijven van nieuwtjes?

Word lid!

Vind je het interessant om leiding te geven aan onze vereniging?

Meld je aan voor het bestuur

Wil jij meedenken over onderwerpen in de politiek?

Sluit je aan bij een werkgroep

Wil je de besluiten van de gemeenteraad mee voorbereiden?

Meld je aan als commissielid

Wil jij de gemeente mee besturen?

Dan is de gemeenteraad wat voor jou

Lid worden

Je steunt ons door lid te worden van HOI Werkt. Via een lidmaatschap krijg je inspraak en kun je mee beslissen over belangrijke onderwerpen. Samen kunnen we verder werken aan vernieuwing en met meer leden zijn we sterker!

Waarom lid worden van HOI Werkt?

  • Je wordt lid van een actieve partij die inwoners bij de besluiten betrekt.
  • Je geeft ons input over de koers van de partij en hebt invloed op het programma
  • Je krijgt uitnodigingen voor onze ledenvergadering, onze nieuwjaarsborrel en andere evenementen die wij organiseren.
  • Je krijgt inspraak bij het kiezen van bestuur en kandidaat-raadsleden.
  • Lid worden kan voor 25 euro per jaar.

Bestuurslid

Als bestuurslid kun je je op veel manieren inzetten voor HOI Werkt. Van de organisatie van de algemene ledenvergadering tot het opzetten van de campagne, de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma. Daarnaast is er regelmatig overleg met de fractie en werft het bestuur leden. Ook houdt het bestuur de financiën op orde. Interesse? Meld dit via info@hoiwerkt.nl of stuur een app.

Meedoen in een werkgroep

HOI Werkt heeft drie werkgroepen die praten over de thema’s duurzaamheid, landbouw en voedsel, en zorg. De werkgroepen komen ongeveer een keer per zes weken bij elkaar om over actuele onderwerpen uit de raad of eigen ideeën na te denken. Vrijblijvend maar heel interessant! Meld je aan via:

Duurzaamheid: jelle@hoiwerkt.nl
Landbouw & voedsel: gon@hoiwerkt.nl
Zorg: rian@hoiwerkt.nl

Commissielid worden

Een leuke manier om bekend te worden met de politieke onderwerpen. In Hilvarenbeek zijn er twee raadscommissies: Ruimte en Samenleving. Commissieleden praten mee over het beleid van het college en de voorstellen die in de raad komen. In de commissie wordt niet gestemd. Dat gebeurt in de raad. Een raadscommissie adviseert wel de raad over besluiten die de gemeenteraad moet nemen. Het standpunt van de fractie in de commissie is vaak bepalend voor de stemming in de raad. Wil je eerst weten wat het commissiewerk inhoudt? Loop dan een keer mee als gast van de raad.

Interesse? Meld je aan via info@hoiwerkt.nl of stuur een app.

Raadslid worden

HOI Werkt is altijd op zoek naar nieuw talent. Als raadslid mag je HOI Werkt vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Samen met de andere raadsleden vorm je het hoogste bestuursorgaan van de gemeente. Raadsleden nemen besluiten die voor de inwoners van belang zijn. Bijvoorbeeld over welke woningen waar gebouwd worden, over jeugdzorg en sportvoorzieningen. Om raadslid te worden moet je verkiesbaar zijn geweest en dus op de kieslijst hebben gestaan. Dat kan weer in 2026. Lijkt je dat wat? Meld je dan aan via info@hoiwerkt.nl of stuur een app.

CONTACTGEGEVENS

ADRES

Paardenstraat 61
5081 CG Hilvarenbeek