Bart Elbers

Raadslid

Waar hou jij je in het dagelijks leven mee bezig?

Ik ben mechanisch lead engineer bij Lan Handling Technologies, een machinebouwer in Tilburg. We maken voornamelijk machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Naast mijn werk is mijn grootste hobby mijn gezin met drie kinderen waar ik samen met mijn vrouw Michelle graag mee op vakantie ga en leuke dingen mee onderneem. Ik hou van lekker koken en gezellig eten. Om dat te compenseren probeer ik ieder weekend een stuk hard te lopen. Daarnaast organiseer ik met vrienden jaarlijks (als het mag) festival Fier.

Wat is voor jou de mooiste plek in onze gemeente?

Voor de hand liggend is natuurlijk de Vrijthof, maar de mooiste plek van onze gemeente is een lastige vraag. Iedere keer als ik in het buitengebied aan het hardlopen of wandelen ben, word ik weer verrast door nieuwe mooie plekken.

Wat wil je graag veranderen in onze gemeente?

Dat we de Vrijthof eindelijk herstellen met een mooi pand op nummer 19 en een mooi wandel- en dwaalgebied in het centrum creƫren. Zodat het interessant is om lekker rond te dwalen in het prachtige Hilvarenbeek waar je je kunt laten verrassen door mooie plekjes en verhalen.

Waar word je blij van?

Wanneer relatief kleine initiatieven succesvol worden en uiteindelijk uitgroeien tot een meerwaarde voor onze gemeente. Kijk naar hoe festivals als Elastiek, Zomergeblaos, Beachvolley en Fier ooit begonnen. En kijk in Esbeek hoe mooi de Andreas Schotelroute is en wat voor mooie initiatieven er bij Ome Toon in de Biest ontstaan. Je moet niet onderschatten wat een saamhorigheid en gemeenschapszin al deze evenementen teweegbrengen. Dit zijn de enige vlekken waar je in moet wrijven om ze juist groter te maken.

Waarom HOI Werkt?

HOI Werkt is mijn partij. Omdat deze partij niet gebonden is aan landelijk gedachtegoed, maar er echt is voor de inwoners van de gemeente Hilvarenbeek. Doordat de partij bestaat uit allerlei smaken van politieke voorkeur en open staat voor goede argumenten vanuit onze inwoners kom je verder met dossiers.