Kennismaken met de politiek van de gemeente

mrt 19 2024

Vraag je je wel eens af hoe besluiten worden genomen in de gemeenteraad? En denk je dat je dat anders en beter zou kunnen? Wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Volg dan op 3 en 17 april de gratis cursus Kennismaken met de politiek en ontdek het. Samen met het Kennispunt Lokale Politieke Partijen organiseert HOI Werkt twee avonden om je te informeren over de gemeentepolitiek.

Wat is het programma?

Op een informele manier maak je kennis met de lokale politiek. Je weet na afloop hoe de raad werkt en hoe de raad besluiten neemt. We vertellen je over het werk voor én achter de schermen. Wat de taken zijn van de raad en van het college en wat ervoor nodig is om dit werk te kunnen doen. En ook hoe je als inwoner zelf invloed kunt hebben op de politiek. Dat doen we op een informele, leuke manier met een quiz en interviews met raads- en commissieleden. Op de tweede avond ga je aan de slag met de grote gemeentepuzzel.

Voor wie?

Voor jou als je:

  • een inkijkje wilt krijgen in de lokale politiek
  • als je ideeën hebt hoe onze gemeente nog beter kan worden
  • of meer invloed wilt in je eigen gemeente
  • of erover nadenkt politiek actief te worden

Wanneer en waar?

De bijeenkomsten zijn op woensdag 3 en 17 april in Elckerlyc en duren van 19.30 tot 22.00 uur. Je kunt vanaf 19.15 uur binnenlopen. Dan staan de koffie en thee voor je klaar.

Wat kost het?

Niets, behalve je tijd.  

Hoe meld je je aan?

Meld je aan of vraag extra informatie via info@hoiwerkt.nl. Of bel, app naar 06 54323432.