André Fouchier neemt afscheid als raadslid

okt 17 2023

Op 8 november stopt André Fouchier als gemeenteraadslid. Hij zit sinds 2014 namens HOI Werkt in de raad. Daarvoor was hij vier jaar actief als commissielid bij de toen nog bestaande lokale partij 6KB. André is momenteel het oudste raadslid en vindt het tijd worden het stokje over te dragen. Hij wil meer tijd vrijmaken voor zijn kleinkinderen en hij wil samen met zijn vrouw langere reizen gaan maken. Myriam Wiercx volgt hem in november op als raadslid. Ze zat van 2018 tot 2022 ook voor HOI Werkt in de raad.

André Fouchier was de afgelopen jaren woordvoerder bij dossiers op ruimte. Vooral bestemmingsplannen, bedrijventerreinen en woningbouw waren de afgelopen jaren zijn specialisme. Ook hield hij de fractie scherp als het ging om de financiële onderbouwing bij de begroting en de effecten van belastingmaatregelen.    

“André is een fijn en ervaren raadslid. Zijn dossierkennis is ongekend. Die kennis en ervaring van André gaan wij in de fractie enorm missen”, is de reactie van fractievoorzitter Ko Hamelink. André Fouchier heeft zelf het volste vertrouwen in zijn opvolgers. “In de fractie van HOI Werkt zijn de afgelopen jaren zo veel talentvolle nieuwe mensen bijgekomen, dat ik met een gerust hart kan vertrekken.”

André was bijna tien jaar raadslid voor HOI Werkt. We bedanken André voor zijn geweldig inzet en betrokkenheid.

André Fouchier neemt tijdens de raadsvergadering van 8 november afscheid. Dezelfde avond dragen we Myriam Wiercx voor als zijn opvolger.