HOI Werkt gaat verkiezing in met jonge lijsttrekker Ko Hamelink

jan 14 2022

Ko Hamelink (26) voert bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart de lijst van HOI Werkt aan. De nieuwe lijsttrekker zit sinds 2018 in de raad en was daarvoor 1,5 jaar commissielid Ruimte. De huidige fractievoorzitter Gon Boers is de nummer 2 van de lijst en op nummer 3 staat als nieuwkomer de 21-jarige Jelle van den Corput uit Haghorst. Met twee twintigers vooraan op de lijst wil HOI Werkt jongeren nadrukkelijk een stem geven in de gemeentepolitiek.

ERVAREN RAADSLEDEN EN NIEUWKOMERS

Ook alle zeven raadsleden die op dit moment in de raad zitten voor HOI Werkt stellen zich weer verkiesbaar. Daarmee blijft de ervaring binnen de partij. Rian van de Schoot staat op plaats 4, Jozef van der Maas op 5 en Bart Elbers op 6. Ook André Fouchier op plaats 8 en Myriam Wiercx op nummer 12 blijven zich inzetten voor HOI Werkt.

Behalve Jelle van den Corput telt de lijst van HOI Werkt meer nieuwkomers. Werner Hermans uit Hilvarenbeek staat op nummer 7. Met zijn ervaring als bestuursadviseur bij de gemeente Best kan hij meteen instromen als raadslid. Ook Frans Tolboom uit Biest‑Houtakker heeft veel zin in het raadswerk en is nu al voor HOI Werkt actief als commissielid Ruimte. Verder stellen ook Ingrid Schoenmakers (plaats 10) en Leila Wijnhoven (plaats 11) zich kandidaat als raadslid.

MET 50 KANDIDATEN DE VERKIEZINGEN IN

Opnieuw gaat HOI Werkt met een grote en gevarieerde lijst van 50 namen de verkiezingen in. De 50 namen op de kieslijst laten zien dat de partij breed is vertegenwoordigd binnen de gemeente. Met de mix van nieuwkomers en ervaren raadsleden biedt HOI Werkt zowel vernieuwing, diversiteit en continuïteit.

VERDER MET VERNIEUWEN

Als sinds de oprichting in 2010 zet HOI Werkt zich in voor een andere, nieuwe politiek. Een politiek waar inwoners beter en eerder worden betrokken bij de besluiten en waarin de raad samenwerkt om doelen te bereiken. Met de nieuwe lijsttrekker van HOI Werkt blijft dit het uitgangspunt. “Ik vind het een ongelofelijk grote eer om Gon op te mogen volgen als lijsttrekker”, vertelt Ko Hamelink.  “Misschien een andere lijsttrekker, maar hetzelfde gedachtegoed. Ik heb er heel veel zin in om het HOI Werkt-geluid uit te dragen en de stem van jongeren in de besluitvorming een plek te geven.” Gon Boers heeft daar alle vertrouwen in. “Ko is echt een politiek talent en inhoudelijk heel sterk. Het is belangrijk dat jonge mensen invloed hebben op de besluiten die over hun toekomst gaan. Ik ben ervan overtuigd dat Ko een steengoede fractieleider is die zorgt voor draagvlak en verbinding. En ik ga hem daarbij op alle mogelijke manieren ondersteunen.”